onsdag 9 oktober 2013

Länsförsäkringars fastighetsförmedlare-kanske inte!

Vi försökte under en tid sälja vårt hus i Orsa vilket slutligen lyckades. Skönt i sig med tanke på att Orsa är en av Sveriges fattigaste kommuner och en stillastående husmarknad.
Till vår hjälp anlitade vi Länförsäkringars lokale mäklare. En rätt trist upplevelse i jämförelse med tidigare erfarenheter av andra mäklare i Stockholm.
Vår mäklare undvek konsekvent att informera om ev intresse från spekulanter eller återkoppla självmant avs annat.
Vår mäklare rekommenderade starkt att vi skulle göra en besiktning med stöd av Anticimex. Så gjorde vi och fann snabbt att Anticimex ägnade sig helt åt att notera så många tänkbara (inte alltid verifierbara) brister som möjligt för att i nästa steg se till att den föreslagna försäkringen mot ev dolda fel aldrig någonsin skulle kunna åberopas. Dvs besiktningen gynnar primärt försäkringsbolaget.
Vår mäklare utgick från att vi skulle teckna deras försäkring mot dolda fel utan att vi först godkänt denna. När vi synade denna försäkring bekräftade t.o.m. produktansvarig på Länsförsäkringar att försäkringen sannolikt aldrig skulle falla ut med hänsyn till att Anticimex i princip pekat på allt som risk. Bedrägligt kort sagt.
Summa summarum, inga fler affärer med Länsförsäkringar i den här typen av affärer och framförallt inte med den lokala representanten i Orsa/Mora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar