måndag 9 juni 2014

BESQAB skojar med husköparen!?

Flyttade åter till Stockholm för ett år sen efter några år i Dalarna. Återetablering i högkostnadsregionen Stockholm är ju inte helt enkel. Men vi fann ett tilltalande hus i Vallentuna med BESQAB som säljare och leverantör. Trevligt hus absolut!
Men......  i prospektet kunde man läsa att husets tomt var en av många fördelar utifrån det faktum att det bara var att slå sig till ro och njuta av den vackert anlagda trädgården med plantor, träd och inte minst färdig gräsmatta! Nu ett år senare vet vi att det var mer en formulering i ett säljmaterial än verklighet.  Vi lyfte tidigt frågan med BESQAB`s representant men man hävdade att det i princip var vi som misskött vår gräsmatta. Intressant påstående eftersom det fanns väldigt lite gräs att vårda. Efter åtskilliga turer så tog markentreprenören på sig att sköta trädgården och liksom visa hur det går till när man tar hand om sina gräsytor. Det pysslades, lite jord här och där (mest där), lite frön, man vattnade och inför besiktningen var det hög aktivitet. Men, inget gräs etablerade sig. Kan bero på hög andel stenar modell större. Vi har plockat åtskilliga bärkassar fulla med sten på en inte allt för stor tomt. Men backning i besiktningsprotokollet och när våren kom stötte vi ännu en gång på BESQAB om deras ansvar för utlovade gräsytor. Den här gången plastade man in större delen av ytan och lät den ligga i ca 2 veckor med tanken att nu j-r skulle det växa. Plasten borta liksom gräset, dvs inga märkbara förändringar. 

Så inför dagens besiktning den 9 juni -14, har markentreprenören pyssslat vidare med lite frön, lite jord, lite gräsklippning (?!), lite allmänt duttande utan nämnvärt imponerande gräsetablering. Markentreprenören muttrade om att det behövde vattnas och att det skulle lösa alla problem. Intressant kommentar eftersom det är upp till just entreprenören att göra detta då de ansvarar för tomtens gräsytor ända till det fins en utlovad gräsmatta/yta?!
Det ser ut ungefär som för ett år sen när trädgården skulle ha stått klar enligt BESQAB´s kundlöfte. Kort sagt - riktigt dåligt. Och riktigt tråkigt är BESQAB´s låga tempo i att leverera utifrån objektets avtalade standard. Det måste ha kostat hur mycket som helst med alla de timmar etc som lagts på att inte åstadkomma i princip någonting. Så nu ser vi fram mot (nåja) ännu en sommar utan vad man kan kalla gräsytor och skjutvarning bör utfärdas nästa gång vi klipper det fläckvisa gräset eftersom mängder med stenar skjuts än hit, än dit.

Klagomål hörs även från grannar som kritiserar det undermåliga jobb som gjorts i form av usel jord, för lite jord, lera och mängder med sten. Men precis som så ofta är det få som kritiserar BESQAB och istället väljer att lägga ner mängder med egen tid och egna pengar för att få till den efterlängtade och utlovade gräsytan snarast.

Det bestående intrycket är att Besqab på intet sätt tar frågan på allvar och höjer tempot avs att se till att vi får det som utlovats. Istället hänvisar man till markentreprenören som näppeligen husköparen har en relation till. Oproffsigt och till råga på allt får vi besiktningsdagen ett brev från den lokale representanten som insinuerar att det ändå handlar rätt mycket om husköparens tillkortakommanden i trädgårdsarbetet?!?  Inga ursäkter, inga akuta åtgärder, ingen insiktsfullhet, inga synliga tecken på att vi befinner oss i en kundsituation och inte en planekonomisk situation. Riktigt yxigt!
Betyg för den här insatsen för BESQAB blir en överkorsad trädgårdsmästare !






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar